Biff Rydberg

En klassiker som med fördel görs på huvudet av oxfilén. gott lyxigt och det finns lika många varianter som det finns kockar. det vill säga alla har sin twist. vi har valt ett recept som är vi tycker är gott och enkelt.


Ingredienser


  • 700 g oxfilé
  • 900 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 4 äggulor
  • 2 dl smetana (eller grädde)

  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl persilja, hackad
  • neutral olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen i 1,5 cm tärningar. Stek i olja och smör till gyllene och genomstekt. Håll varmt.
  2. Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot.
  3. Finhacka lök och stek i olja och smör.

  4. Skär köttet i stora kuber, ca 3x3 cm. Hetta upp en stekpanna till väldigt het. Stek köttet hastigt i olja så den får fin färg. Tillsätt lite smör när köttet gått i pannan.
  5. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula. Toppa med hackad persilja.
unsplash