Crispy beef

Härligt sega och krispiga strimlor av fransyska serveras tillsammans med en sötsursås och nykokt ris.Det här goda receptet kommer från Poons köttskola - en resa bland svenska gårdar



Ingredienser

Sås

  • 2 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 2 msk strösocker

  • 1 tsk majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 2 msk vatten

Crispy beef

  • 600 g fransyska (hel)
  • 1-2 dl majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 1 l rapsolja
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • 2 msk ingefära, finhackad

Tillbehör

  • ris, nykokt
  • salladslök
  • rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Ta en kastrull och blanda alla ingredienser för såsen utom maizena och 2 msk vatten.Koka upp och låt småputtra. Smaka sedan upp såsen (hitta balansen). När du känner att smaken sitter blandar du i maizena utrörd i 2 msk vatten och låter det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen.
  2. Strimla fransyskan i långa tunna strimlor. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Mjöla sedan in strimlorna i maizena och lägg dom i oljan i ca 4-6 min. Fritera köttet i omgångar.
  3. När allt kött har friterats klart så stek den grovt hackade löken, paprikorna och den finhackade ingefäran på mediumvärme ca 4 min. Ha sedan i köttet och såsen och rör om. Servera med nykokt ris och hackad salladslök.
unsplash