schnitzel

I den här rätten får verkligen själva schnitzeln stå i centrum. 

enkelt men väldigt gott med få ingredienser och tillbehör inget krångel bara en riktigt god rätt som förgyller vardag som helg smaklig måltid.


Schnitzel

  • 4 skivor innalår ca 150gt st
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd

Vispat smör

  • 125 g riktig smör
  • 1/4, finhackad silverlök
  • 2 klyftor vitlök finhackad
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad

Vinägrett

  • 1 msk limejuice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 msk rapsolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Servering

  • 150 g salladsmix

Gör så här:

Schnitzel

Banka ut köttet så att de är ca 3mm tjocka.

Panera kotletterna i mjöl, ägg och ströbröd. Ställ åt sidan.


Vispat smör

Bryn smöret gyllenbrunt och låt sedan svalna.

Tillsätt lök, vitlök, jalapeño och gräslök i smöret. Smaka upp med lime, salt och peppar. Vispa smöret i ett isbad eller väldigt kallt vatten. När det börjar stelna så ställ smöret åt sidan.

Vinägrett

Mät upp vinäger, limejuice, honung, dijonsenap i ett högt glas.

Mixa försiktigt i rapsoljan med en stavmixer. Smaka upp med salt och peppar.

Schnitzel forts.

Värm en stekpanna med rapsolja, ca 2-3 cm.

Stek schnitzlarna gyllenbruna och låt sedan torka på en bit papper. Salta och peppra.

Servering

Vänd upp salladen med vinägretten, s

Servera schnitzeln med det vispade smöret och salladen

unsplash