Sjömansbiff

I det här receptet har vi valt att inte göra sjömansbiff som en one pot rätt. utan i två grytor/kastruller. Fördelen är framförallt att man kan välja hur man vill ha sin potatis och kött. Fasthet och mörhet.  Samt att man kan välja andra tillbehör än kokt potatis. 


Ingredienser

  • 600 g ytterlår (i 0,5 cm skivor)
  • vetemjöl, till stekning
  • smör till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 8 potatisar
  • 4 gula lökar (stora)

  • salt
  • peppar
  • 8 dl köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 dl öl

Gör så här:

  1. Vänd köttet i mjöl och bryn därefter skivorna i en stekpanna och lägg i en kastrull med tomatpurén.
  2. Skala och skiva potatisen i 1,5 cm tjocka skivor som också skall brynas och läggas i en egen kastrull.
  3. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta, peppra och fördela buljongen och ölet över båda kastrullerna.

  4. Låt båda kastrullerna sjuda upp. Potatisen är klar efter en 15 minuter och köttet är mört efter 1,5-2 timmar.
  5. Vid servering låt potatisspadet rinna av och servera endast med skyn från köttet
unsplash