Toast Pelle Janzon

Här snackar vi lyx! Ännu en klassiker som denna gången med fördel görs på svansen av oxfilén. liksom Rydberg det finns det lika många varianter som det finns kockar även av Janzon. prov dig fram till din favorit. Receptet är våran favorit. 


Ingredienser

  • 4 skivor formbröd
  • Smör till stekning
  • 4 bitar oxfilé-à 80–100 g
  • svartpeppar nymald
  • flingsalt
  • 120g löjrom
  • 4 äggulor
  • 1 rödlök hackad
  • 4 msk pepparrot finriven
  • 4 msk gräslök hackad
  • crème fraiche
  • citronklyfta

Gör så här:

  1. Kantskär brödet och stek frasigt i smör.


  2. Lägg oxfilén mellan plastfolie. Banka ut köttet till tunna skivor med en kastrull, cirka 1–2 millimeter. Banka försiktigt så att köttet inte går sönder.


  3. Täck brödet med oxfilén. Mal över svart peppar och strö på lite flingsalt.


  4. Toppa med en klick löjrom. Gör ett hål i mitten av löjromen. Knäck en äggula i varje hål.


  5. Strö på rödlök, pepparrot och gräslök. Servera med en klick crème fraiche och citronklyfta.

unsplash